Nieuwe trend onder dieven: Dit wordt vaak gestolen bij auto's Binnenland
Binnenland

Nieuwe trend onder dieven: Dit wordt vaak gestolen bij auto's

Nieuwe trend onder dieven: Dit wordt vaak gestolen bij auto's

Auto-eigenaren worden geconfronteerd met een nieuwe trend in diefstal: koplampen worden nu doelwit van criminelen.

In de politiezone Zennevallei (Vlaams-Brabant) en verder in België en Nederland, melden chauffeurs de diefstal van hun voertuigverlichting, een fenomeen dat vooral auto's in ondergrondse garages treft. Audi-voertuigen lijken bijzonder aantrekkelijk voor dieven, hoewel ook andere premiummerken zoals Volvo en Porsche niet gespaard blijven.

De politie benadrukt dat deze diefstallen vaak op bestelling gebeuren, waarbij de daders vakkundig te werk gaan om de koplampen met minimale schade te verwijderen. De gestolen onderdelen, soms ter waarde van duizenden euro's, worden vervolgens voor een fractie van de prijs online aangeboden.

Autoriteiten adviseren auto-eigenaren om alert te zijn en verdachte activiteiten rond geparkeerde auto's direct te melden. Ze benadrukken het belang van het veilig parkeren van voertuigen in garages en het nauwlettend in de gaten houden van toegang tot ondergrondse parkeerfaciliteiten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws