Margriet Hermans is helemaal van de kaart: "Dit is een echte catastrofe!" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Margriet Hermans is helemaal van de kaart: "Dit is een echte catastrofe!"

Margriet Hermans is helemaal van de kaart: "Dit is een echte catastrofe!"

De Zomerhit op Eén wordt dit jaar zwaar ingekort. Er komen slechts twee shows en daarnaast nog een finaleshow. Dat is een pak minder dan de voorbije jaren. De Vlaamse artiesten reageren erg ontgoocheld.

“Dit is een catastrofe, echt een gemiste kans”, zucht Margriet Hermans. “Ik had een vergadering met Michel Follet die voorzitter is van VLAPO (Vlaamse Podium­artiesten, nvdr). We gaan de VRT in een open brief laten weten dat wij ten zeerste betreuren dat er maar drie afleveringen van ‘Zomerhit’ zullen zijn. We weten dat het budgettair moeilijk ligt voor de VRT, zeker met die sportzomer en dure uitzendrechten. Maar dat wij muzikanten weer het slachtoffer zijn, vinden we heel erg."

“‘Zomerhit’ is voor jonge artiesten ook een springplank en een manier om hun zaak te etaleren”, vervolgt Margriet in Dag Allemaal. “In drie uitzendingen kan je niet veel artiesten tonen. Vorig jaar kwamen er naast de genomineerden nog heel wat andere artiesten aan bod, dat was leuk. En ook voor de gevestigde waarden is deze hakbijl een slechte zaak.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws