Mathias Vergels krijgt het zwaar te verduren op set van 'Thuis': "De hele rit naar huis geweend" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Mathias Vergels krijgt het zwaar te verduren op set van 'Thuis': "De hele rit naar huis geweend"

Mathias Vergels krijgt het zwaar te verduren op set van 'Thuis': "De hele rit naar huis geweend"

Voor het derde seizoen van de podcast ‘De Thuisploeg’ kruipt Sander Gillis opnieuw in de loge van een populair ‘Thuis’-gezicht. Mathias Vergels, die al elf jaar de rol van Lowie Bomans speelt, mocht de spits afbijten. Én doet daar meteen een trieste onthulling.

Een veelgestelde vraag voor Mathias Vergels komt in de podcast opnieuw aan bod: in hoeverre lijkt de acteur op zijn personage? “Het karakter van Lowie lijkt op dat van mij, maar ik zou nooit het leven van Lowie willen”, besluit de acteur in de podcast. “De shit die hij al heeft meegemaakt. Ik zou daar, als Mathias zijnde, niet mee om kunnen. Dat hou je niet vol.”

“Ik zie mijn personage graag en ik begrijp veel dingen die hij doet”, vervolgt het ‘Thuis’-gezicht. Maar Mathias en Lowie zijn duidelijk niet een en dezelfde persoon. Al kwamen fictie en realiteit één keer beangstigend dicht bij elkaar. “Na de dood van mijn tv-vader Luc (Mark Willems, red.) stapte ik in mijn auto en kon ik niet stoppen met wenen. De hele rit naar huis”, herinnert de acteur zich.

Alsof mijn papa dood was...

“Dat kroop in mijn kleren. Ik had echt het gevoel alsof mijn eigen pa gestorven was. Ik wist ook dat ik Mark niet meer zou zien”, legt Mathias uit. Daarna is hij meteen naar de productie gestapt om te vermijden dat dit in de toekomst nog eens voorvalt. “Ze hebben mij gezegd dat ik meer afstand moest nemen van die verhalen. Dus als ik nu de deur van de studio’s dichttrek, neem ik mijn werk niet meer mee naar huis”, besluit de acteur.

Populair

Laatste nieuws