Dit had hij nooit durven te dromen: Helmut Lotti krijgt schitterend nieuws uit onverwachte hoek

230911helmutlottiphotonews
De hype rond Hellmut Lotti, het metal alter ego van de Vlaamse zanger, is duidelijk nog niet gaan liggen. Tegen alle verwachtingen in heeft hij nu zelfs een unieke mijlpaal bereikt.
Wie dacht dat Helmut Lotti met zijn nieuwe metal sound niet zou scoren, zit er gloeiend naast. De Vlaamse zanger wist de harten van talloze metalfans al te veroveren na zijn indrukwekkende passage op het metalfestival Graspop Metal Meeting, maar verovert nu ook de Ultratop. Dat weet Het Laatste Nieuws.
Zijn album ‘Hellmut Lotti Goes Metal – Live At Graspop Metal Meeting 2023’ pronkt zelfs op nummer één. Zo verslaat de zanger onder anderen CAMILLE met haar gloednieuwe album ‘Magie’ en de onverslaanbare Pommelien Thijs, die wekenlang met haar debuutalbum ‘Per Ongeluk’ aan de top stond.

Tournee

Een heuse prestatie dus! Zeker als je weet dat de laatste keer dat de zanger nog met de eerste plek aan de haal ging, in 2018 was met zijn plaat ‘Soul Classics in Symphony’. Zijn metal kantje wordt duidelijk gesmaakt. Daarom begon Helmut Lotti op 30 augustus ook aan een grote - nu al heel succesvolle - tournee.