Hoelang krijgen we nog tropische temperaturen? David Dehenauw blikt vooruit Weer
Weer

Hoelang krijgen we nog tropische temperaturen? David Dehenauw blikt vooruit

Hoelang krijgen we nog tropische temperaturen? David Dehenauw blikt vooruit

Het blijft tropisch warm. Inmiddels heeft het KMI ook al code geel afgekondigd voor het hitteweer. Maar hoelang zullen we nog kunnen genieten van dat heerlijke zomerweer? VTM-weerman David Dehenauw blikt vooruit bij 'VTM NIEUWS'.

"De kans bestaat dat dit een hittegolf wordt, maar dat staat nog niet helemaal vast", vertelt David Dehenauw bij 'VTM NIEUWS'. Om van een hittegolf te kunnen spreken moet het minstens vijf opeenvolgende dagen 25 graden zijn, waarvan drie minstens boven de 30 graden.

De tropische temperaturen hebben we momenteel te danken aan een hogedrukgebied dat boven de Benelux hangt. "We kunnen het vergelijken met wat ons in de maand juni te beurt viel. Het is dus niet zo dat het weer ergens vanuit Spanje of zo komt, de wind is vrij oostelijk en zwak", vertelt de VTM-weerman.

Kans op regen en onweer

En de temperaturen zullen al zeker tot maandag flirten met de 30 graden. Inmiddels heeft het KMI ook code geel afgekondigd. Vanaf dinsdag zal het weer dan opnieuw drastisch veranderen. "In de nacht van maandag op dinsdag stijgt de kans op regen- en onweersbuien. Dinsdag wordt een overgangsdag, met nog 24 à 25 graden in het centrum van het land. Vanaf woensdag schommelen we dan rond 20 à 21 graden. Niet meteen heel slecht weer dus, het blijft vaak droog en de zon blijft op post", aldus Dehenauw.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws