De Wereldbeker moet niet meer gereden worden: “Want híj wint het eindklassement!” Wielrennen
Wielrennen

De Wereldbeker moet niet meer gereden worden: “Want híj wint het eindklassement!”

De Wereldbeker moet niet meer gereden worden: “Want híj wint het eindklassement!”

Niels Albert heeft altijd wel iets te zeggen over het crossgebeuren. Zo ook over de meest recente ontwikkelingen rond de Wereldbeker.

Toppers als Thibau Nys en Lars van der Haar passen voor verschillende WB-crossen, waardoor de organisatie dringend hervormingen wil doorvoeren. Niels Albert laat bij Lambert & Albert weten dat die afzeggingen ook dít seizoen al een impact zullen hebben.

De voormalige wereldkampioen beweert namelijk dat de eindwinnaar al bekend is: “Het eindklassement is al beslist. Je moet eigenlijk niet meer rijden. Eli gaat het Wereldbekerklassement winnen, dat is nu toch al algemeen geweten!”

Albert vindt het opvallend dat de renners beslissen om het grootste klassement links te laten liggen: “In onze tijd, en daar verwijs ik niet graag naar, moest je alle crossen rijden om vooraan mee te kunnen doen in een klassement. En dan reden er 15 renners heel het klassement. Nu is dat niet meer zo.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws