Wanneer stopt het eindelijk met regenen? "Dan wordt het droog en krijgen we hogere temperaturen" Weer
Weer

Wanneer stopt het eindelijk met regenen? "Dan wordt het droog en krijgen we hogere temperaturen"

Wanneer stopt het eindelijk met regenen? "Dan wordt het droog en krijgen we hogere temperaturen"

We hebben de laatste tijd al heel wat regen over ons heen gekregen. Is er beterschap in zicht of niet? Volgens het KMI komen er toch een aantal droge periodes aan. Zo blijft het in het weekend relatief droog en ook op dinsdag en woensdag zouden de neerslaghoeveelheden minderen en de temperaturen omhooggaan.

"Zaterdagochtend is er over het oosten nog kans op lichte neerslag en kunnen wolken het zicht beperken op de Ardense hoogten. Elders wisselen opklaringen en wolken elkaar af met eventueel een buitje in de kustregio. In de loop van de dag wordt het overal wisselend bewolkt met kans op een lokale bui. De maxima schommelen tussen 5 graden in de Hoge Ardennen en 10 graden over het westen. Er waait een matige wind uit west tot zuidwest. Aan zee is de wind eerst vrij krachtig en later matig uit westnoordwest."

"Zondagochtend is het vrij koud met in vele streken lage wolken en (aanvriezende) mistbanken. Na het lokaal langzaam optrekken van dit ochtendgrijs verschijnen er tijdelijk enkele opklaringen. Vanaf de Franse grens neemt de bewolking echter opnieuw toe in de namiddag. 's Avonds en 's nachts verwachten we vrij veel regen. De maxima schommelen tussen 6 graden in de Hoge Venen en 11 graden aan de kust. De zwakke zuidenwind wordt 's avonds matig."

Volgende week

"Maandag gaat het eerst regenen. In de loop van de dag volgen er buien met tussendoor opklaringen. Lokaal kan er opnieuw veel neerslag vallen. Het is zacht bij maxima tussen 12 en 15 graden. De zuidwestenwind waait strak met mogelijk rukwinden van 60 tot 80 km/u."

"Van dinsdag tot donderdag blijft het vrij winderig maar de neerslaghoeveelheden verminderen. Er vallen eerder nog enkele buien of soms trekt er een regenzone voorbij. Dinsdag en woensdag is het vrij zacht met maxima rond 13 graden in het centrum. Donderdag daalt het kwik opnieuw enkele graden."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws