José De Cauwer trekt pijnlijke conclusie: “Het is helemaal mislukt”

231113woutvanaert
Dat José De Cauwer een wielerman pur sang is, moeten we je natuurlijk niet vertellen. De afgelopen weken heeft ook hij zich dus beziggehouden met mogelijke fusie van Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step.
Inmiddels weten we met zekerheid dat die fusie er niet zal komen. Volgens José De Cauwer is er één duidelijke verliezer in het hele verhaal: “Jumbo-Visma heeft zichzelf misschien een beetje voorbij gespeeld… ”Nu de fusie er niet komt zijn ze niet alleen een sponsor kwijt, maar ook Primoz Roglic.
“Dat hele verhaal met Roglic was misschien was misschien wel van: 'Hij heeft het beste bij ons gehad, we kunnen hem zijn vrije keuze geven. Misschien hebben ze er zelfs nog een beetje geld van gekregen”, verklaarde De Cauwer bij De Zevende Dag.
Zeker nu Amazon niet mee wil stappen in het nieuwe project van Richard Plugge en co., lijkt het alsof ze zich ferm in de eigen voet geschoten hebben. “In ieder geval, laat ons zeggen dat de hele boel mislukt is”, sluit de voormalige bondscoach af met een duidelijke conclusie.