Pogacar en Evenepoel samen in één team tegen Jumbo-blok?: “Dat kan ik bevestigen”

230905remcoevenepoeltadejpogacar
Tadej Pogacar wil volgend seizoen - na twee tweede plaatsen achter Jonas Vingegaard - ongetwijfeld voor een derde keer de Ronde van Frankrijk winnen. Maar het is nog niet helemaal zeker of hij dat bij het UAE-team zal doen.
Bij GCN liet Alex Carrera - Pogacar zijn manager - namelijk weten dat INEOS Grenadiers de Sloveense topper graag willen inlijven: “Ze zijn zeker geïnteresseerd.” Maar Pogacar ligt bij het team uit het Midden-Oosten nog vast tot eind 2027.
“Als INEOS Grenadiers interesse heeft om hem eerder aan te trekken, moeten ze met UAE Emirates praten. Het doel van INEOS is om een van de beste teams ter wereld te zijn en dan heb je de beste renners nodig”, verklaart Carrera.
“Ze hebben geïnformeerd of Tadej op dit moment transfervrij is, dat kan ik bevestigen, maar ik heb hen verteld dat hij nog gewoon een contract heeft”, sluit hij af. Maar Pogacar is natuurlijk niet de enige wereldtopper die de laatste maanden aan INEOS gelinkt werd.

Evenepoel

Er werd door de Britse wielerformatie ook bijzonder lang aan de mouw van Remco Evenepoel getrokken. Mocht de veelbesproken fusie tussen Jumbo en Soudal er komen, dan valt de wereldkampioen tijdrijden zelfs gratis op te pikken.
Mogelijk hebben ze dan ook nog voldoende budget om Pogacar over te nemen. Mocht dat lukken, dan kunnen ze met een dodelijke tandem naar de Ronde van Frankrijk trekken om het Jumbo-blok te verschalken. Maar dan lopen we natuurlijk vér vooruit op de feiten…