Na exit in 'Celebrity MasterChef': Cath Luyten legt opvallend achter-de-schermengeheim bloot

230928cathluytenplay4
Gisteren sloegen helaas Cath Luytens laatste uren als kandidate in ‘Celebrity MasterChef Vlaanderen’. De presentatrice moest de populaire kookwedstrijd als vijfde verlaten. Maar nu doet de hobbykok plots een verrassend geheim over ‘MasterChef’ uit de doeken.
Twee keer in de week stemmen heel wat kijkers af op Play4 voor een nieuwe aflevering van ‘Celebrity MasterChef Vlaanderen’. Maar de vraag die velen onder hen bezighoudt, is: hoe houden ze in godsnaam dat eten warm? Want voor de jury de gerechten proeft, zijn alle keukens alweer netjes opgeruimd. Wel het antwoord is simpel: niet.
“Het eten dat je de jury ziet proeven, is niet meer warm”, onthult Cath Luyten nu in de podcast ‘Achter De Schermen’. “Op het moment dat we onze handen van ons gerecht moeten houden, hebben we twee borden gemaakt. Eén dat mooi bleef en één waarvan de jury onmiddellijk kon proeven als het nog warm was”, legt de presentatrice uit. “Zij nemen notities en onthouden zo wat ze ervan vonden.” De hobbykoks worden intussen uit de studio geleid om interviews op te nemen.

Uit de pot

Pas een uur later mochten Cath en co voor de opnames met hun mooie gerecht, dat dus al lang niet meer warm is, naar voren. “Maar de jury mag natuurlijk niet laten blijken dat het eigenlijk al koud is”, aldus het VRT-gezicht. Bovendien onthult Cath dat ze er lang niet altijd in slaagde om twee porties te maken. “Dus soms moesten ze dat echt uit de pot vissen”, lacht ze. “Wat een mediageheim!”, reageert actrice en schrijfster Elisabeth Lucie Baeten vol verwondering.