IKEA komt met verbluffende actie: "Duurzaam én goed voor je portemonnee" Binnenland
Binnenland

IKEA komt met verbluffende actie: "Duurzaam én goed voor je portemonnee"

IKEA komt met verbluffende actie: "Duurzaam én goed voor je portemonnee"

IKEA Gent lanceert samen met de Kringwinkel op vrijdag 24 en zaterdag 25 november haar eerste SWAP-event. Tijdens dat event kan je kledij en speelgoed een tweede leven geven door ze om te ruilen voor iets anders. Dat is niet alleen duurzaam maar ook goed voor je portemonnee.

Jaarlijks gooit de Belg heel wat kledij weg. Ook speelgoed belandt vaak ergens in een hoekje nadat er maar enkele keren mee gespeeld is. Om de afvalberg te verkleinen en hergebruik te stimuleren, organiseert IKEA Gent een ruilbeurs. Bezoekers krijgen er de kans om topstukken gratis te ruilen. Daarnaast zijn er gratis workshops om je bestaande spullen te upcyclen.

Hoe werkt het?

  • Je selecteert maximum 5 topstukken waarmee je naar IKEA Gent gaat.
  • Voor ieder item dat aanvaard wordt krijg je 1 token (goede kwaliteit) of 2 tokens (uitzonderlijke kwaliteit) waarmee je in de SWAP-room gratis een ruil kan doen.
  • Alles wat na dat weekend overblijft (kledij en speelgoed) wordt ter beschikking gesteld aan kansarme gezinnen uit de regio Gent via partnerorganisaties Kringwinkel en Gent Samen Solidair.

Om zoveel mogelijk meubels een tweede leven te geven, koopt IKEA gebruikte IKEA-meubels terug via de bestaande tweedehands service. Stoelen, planken, ladekasten, noem maar op: ze krijgen zo een nieuw leven. Ook kunnen klanten steeds gratis online of in de winkel kleine reserveonderdelen opvragen om hun meubels te herstellen.

Praktisch: het SWAP-event vindt plaats op vrijdag 24 november en zaterdag 25 november 2023, IKEA Gent, Maaltekouter 2, 9051 Gent.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws