In deze supermarkt doe je volgens een expert het goedkoopst boodschappen

231116supermarktcolruytwinkelkarphotonews
Supermarktketens blijven maar met promoties en kortingen uitpakken. Maar waar doe je nu echt het goedkoopst boodschappen? Dat vertelt retailexpert Silvie Vanhout in Het Laatste Nieuws.
“Wie zowel merkproducten als huismerken koopt, doet het goedkoopst boodschappen bij Colruyt”, volgens retailexpert Silvie Vanhout. “Althans toch in Vlaanderen, want je betaalt gemiddeld 7 procent meer voor dezelfde producten bij een Colruyt in het Brussels gewest of Wallonië dan in een winkel van Colruyt in Vlaanderen.”
“Colruyt reageert op de prijzen van de concurrentie in de buurt van elke winkel om zo de laagste prijs in diezelfde omgeving te garanderen”, vervolgt Vanhout. “In Vlaanderen zetten nu vooral de Nederlandse winkelketens druk op de prijzen. Ondertussen zijn er 75 winkels van Albert Heijn in Vlaanderen, wat maakt dat Colruyt haast overal in Vlaanderen eenzelfde lage prijs moet garanderen. Maar in Brussel en Wallonië niet, gewoonweg omdat daar geen Nederlandse prijsvechter aanwezig is.”

Verschil A-merken en huismerken

Na Colruyt is Albert Heijn de goedkoopste winkel om aankopen te doen volgens de expert. “Maar dit gaat amper over een prijsverschil van één procent op een winkelkar gevuld met producten van A-merken en huismerken. Koop je alleen huismerken, dan zijn Lidl en Aldi het goedkoopst om je boodschappen te doen. De duurste supermarkt is doorgaans Match”, besluit Vanhout.