Gert Verhulst spreekt duidelijke taal: “Zo wil ik niet door het leven gaan” Buitenland
Buitenland

Gert Verhulst spreekt duidelijke taal: “Zo wil ik niet door het leven gaan”

Gert Verhulst spreekt duidelijke taal: “Zo wil ik niet door het leven gaan”

In september zullen we het nieuwste creatieve product van Gert Verhulst mogen aanhoren. Dan brengt hij een solo-album uit met allemaal herwerkte nummers die ooit geschreven werden voor een van de vele Studio 100-reeksen, maar die niet werden opgenomen. Dus nam Gert ze zélf maar op.

“Ook al zijn ze voor kinderreeksen geschreven, eigenlijk zijn dat gewoon goede popnummers”, zegt Gert in Story. “Dat kan ik nu tonen. Ik ben ervan overtuigd dat, wanneer de mensen ze uit de context horen en met de nieuwe arrangementen, ze niet meteen denken ‘ah, da’s een nummer van 'Spring!'’, maar dat ze er op een andere manier naar gaan luisteren.”

“Concertzalen vullen, de hitlijsten veroveren? Ik zie dit album meer als een uitstapje, een heel leuke hobby”, vervolgt Gert. “Ik weet heel goed dat mijn vocale capaciteiten beperkt zijn. Maar bon, uiteindelijk heb ik met Samson dertig jaar op een podium gestaan, dus weet ik wel dat ik kan zingen. Het is alleen niet dat ik nu de ambitie heb om als zanger door het leven te gaan.”

'Zij'

Op 20 augustus verschijnt het eerste nummer, getiteld ‘Zij’. “‘Zij’ is een van de nummers waar ik heel trots op ben”, zegt Gert over het liefdesliedje. “Het is er eentje dat ik járen geleden geschreven heb, nog voor ik Ellen (zijn echtgenote, nvdr.) kende. Maar op dit moment is het wel voor haar bedoeld.”

Populair

Laatste nieuws