Instagram en Facebook weldra zonder advertenties: zoveel betaal je voor reclamevrij abonnement

230825instagramfacebook
De kogel is door de kerk: Facebook en Instagram zullen voortaan ook abonnementen aanbieden waardoor je geen reclame meer te zien krijgt. Dat maakte Meta, het bedrijf achter Facebook en Instagram, zopas bekend.
Er deden al een tijdje geruchten de ronde dat Facebook en Instagram een betalende versie zouden krijgen die reclamevrij is. Maandag heeft Meta aangekondigd dat die er abonnementen er ook daadwerkelijk komen. Dat betekent dat gebruikers die bereid zijn te betalen, kunnen genieten van een ononderbroken socialemedia-ervaring zonder advertenties.
Facebook en Instagram zijn twee van de meest gebruikte socialemediaplatformen wereldwijd. Allebei genereren ze inkomsten via advertenties, maar het nieuwe model komt tegemoet aan de behoeften van gebruikers die zich storen aan de voortdurend aanwezige reclames. Volgens het bedrijf zelf voert het de abonnementen in om te kunnen voldoen aan de nieuwe Europese privacyregels.

Kostprijs

Inmiddels raakte ook bekend hoeveel je voor zo'n reclamevrij abonnement zal moeten neertellen. Via de website betaal je 9,99 euro per maand om geen reclames meer te zien, via de besturingssystemen Android en iOS, waarbij Meta de vergoeding van deze platformen doorrekent, betaal je 12,99 euro per maand. De nieuwe abonnementen zouden vanaf volgende maand gelanceerd worden.