Liese uit 'Big Brother' lijdt aan ongeneeslijke aandoening Buitenland
Buitenland

Liese uit 'Big Brother' lijdt aan ongeneeslijke aandoening

Liese uit 'Big Brother' lijdt aan ongeneeslijke aandoening

Liese Luwel heeft bijzonder slecht nieuws gedeeld. De 'Big Brother'-finaliste van vorig jaar lijdt aan MS (Multiple sclerose).

"Ik ben gisteren opgenomen in het ziekenhuis, omdat ik sinds zondag ochtend een wazig troebel slecht zicht had in mijn rechteroog, wat maar niet wegging. Ik ben dan naar mijn huisarts geweest en die heeft me naar een oogarts doorverwezen", vertelt Liese.

"De oogarts zag dat mijn oog op zich oké was en heeft me dan doorverwezen naar spoed voor neurologische onderzoeken", gaat Liese verder. "Ik heb dan gisteren CT van de hersenen gehad, een ruggenmergprik voor hersenvocht af te nemen, bloedname en vanochtend een MRI-scan van het hoofd gehad."

"Ik heb gisteren en vandaag een baxter Solu-Medrol gekregen, da’s om de verbetering van mijn oog te bevorderen, maar het geeft geen garantie op genezing. Met andere woorden: dit kan ook blijvend zijn. Dit weet ik pas over enkele weken. Morgen krijg ik nog zo’n baxter."

"Ze zeiden me dat ik sowieso een neuritis optica heb, dat is dus een ontstoken oogzenuw. Maar 50% van de gevallen is de oorzaak van een neuritis optica een autoimmuniteitsziekte."

Verdict

"Net is de neuroloog langs geweest met het verdict. Ik heb een auto-immuniteitsziekte. Ik heb MS. Multiple sclerose. Ze zien allemaal vlekjes op mijn hersenen die wijzen op eerdere ontstekingen, maar waar ik dan geen verschijnselen van kreeg. Deze keer wel, via mijn oogzenuw dus."

"Ik krijg nu nog afspraken bij de MS specialist voor medicatie op te starten etc dus daar heb ik nog geen nieuws over. Mijn klok staat even stil", aldus Liese.

"Ik ben iemand heel positief, dat weten jullie, dus ik geloof ook dat dit goed behandeld kan worden en ik ga de beste dokters zoeken die me begeleiden. We zullen dus zien."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws