Maarten Coppens weet niet wat hij hoort van zijn broer Staf: “Méént gij dat nu?” Buitenland
Buitenland

Maarten Coppens weet niet wat hij hoort van zijn broer Staf: “Méént gij dat nu?”

Maarten Coppens weet niet wat hij hoort van zijn broer Staf: “Méént gij dat nu?”

Vorige week zagen bijna 900.000 kijkers het gezin Coppens samen met mama Agnes arriveren in Zweden. Ze huren er voorlopig een gemeubeld huis tot ze hun eigen stek hebben gevonden. Na de hectiek van de verhuis is het nu eindelijk tijd voor dat grote Zweedse avontuur.

In aflevering 3 op maandag 19 april om 20.40 bij VTM krijgen ze in ‘Camping Coppens - Op Weg Naar Zweden' ook al meteen bezoek uit België. Oudste broer Maarten Coppens is hen achterna gereisd met het vliegtuig en staat na de eerste nacht slapen al op de drempel.

De planning op die eerste dag in Zweden is al meteen onverwacht strak. Staf Coppens: “Alle Zweedse schaatscoaches zijn ziek en ze hebben aan Monique gevraagd of ze vandaag al les kan geven.” “Meent gij dat”, roept Maarten uit. “Ge zijt hier één dag? Tja, het leven gaat gewoon door zoals in België. Elke keer als ik jullie daar zag, was het ook ‘we moeten nu naar de ijsbaan.’”

“Ik had niet verwacht dat het allemaal zo snel zou gaan”

Schaatsen is alles voor het gezin Coppens. Monique werd drie keer Nederlands kampioen kunstschaatsen en nam deel aan verschillende EK’s en WK’s. En ook Beau en Nora hebben de microbe en het talent met de paplepel meegekregen. “Ik had niet verwacht dat het allemaal zo snel zou gaan”, geeft Monique toe. Met een bang hart betreedt ze de ijsbaan om haar nieuwe, Zweedse leerlingen te gaan begroeten.

Populair

Laatste nieuws