Marc Degryse begrijpt er niets van en haalt zwaar uit na Galatasaray-Club Brugge

Marc Degryse begrijpt er niets van en haalt zwaar uit na Galatasaray-Club Brugge
Woensdag 27 November 2019 - 09:00   I   door Redactie

Club Brugge sleepte dinsdagavond een gelijkspel uit de brand bij Galatasaray. Een dik verdiend punt voor de Bruggelingen, die de knock out-fase van de Europa League nu al kunnen ruiken. Toch toont Marc Degryse zich erg kritisch voor Club.

"Het blijft voor deze jonge ploeg toch een absoluut werkpunt. Efficiënt zijn, aanvoelen wat je rond de zestienmeter moet doen. Je momenten grijpen wanneer die zich voordoen. Dát doen grote ploegen en grote spelers", aldus Degryse in Het Laatste Nieuws. "Ik snap wel dat het snel gaat in de Champions League, maar die vijf, zes matchen per jaar moét je gewoon sneller handelen."

"En daarnaast leren omgaan met de druk", gaat de analist verder. Degryse stipt de twee oerdomme rode kaarten van Krépin Diatta en Clinton Mata aan. "Daar zijn die twee rode kaarten na de goal van Diatta ook een goed voorbeeld van. Denk toch een béétje meer na wanneer je zoiets doet."

"Je laat jezelf en je ploeg in de steek"

"Met Lamkel Zé hebben ze de voorbije maanden toch een duidelijk voorbeeld gehad van hoe het niet moet. En dan doen ze het op dit niveau nog eens fijntjes over. Je laat jezelf en je ploeg in de steek. Diatta en Mata missen een topaffiche tegen Real Madrid omdat ze zichzelf niet konden beheersen. Club Brugge mist twee bepalende spelers. Je mag je niet zo laten opjagen."

Poll: Vind jij dat Diatta en Mata hun ploeg in de steek halen?TAGS  I  Club Brugge  I  Galatasaray  I  voetbal  I  sport