James Cooke doet erg opmerkelijke uitspraak: “Ik heb er echt elke dag zin in” Buitenland
Buitenland

James Cooke doet erg opmerkelijke uitspraak: “Ik heb er echt elke dag zin in”

James Cooke doet erg opmerkelijke uitspraak: “Ik heb er echt elke dag zin in”

James Cooke heeft de moeilijke en moedige beslissing genomen om te stoppen met roken. Dit deed hij na een ontmoeting met een wel heel bijzonder persoon.

"Af en toe zet ik mij in voor een goed doel als bekend gezicht”, begint James zijn verhaal in een interview met Het Laatste Nieuws. “Toen ik voor Kom Op Tegen Kanker op bezoek ging in een ziekenhuis en daar enkele patiënten met longkanker ontmoette, is de knop omgedraaid."

“Een patiënt in het bijzonder, Ciriel, zei tegen mij: ‘Elke gezellige, deugddoende sigaret die ik heb gerookt, weegt niet op tegen de miserie en het verdriet dat ik nu heb. Ik ging juist met pensioen gaan en genieten met mijn vrouw, en nu kan ik enkel nog maar afscheid nemen van haar.’ Ik stond erbij en keek ernaar..."

Op karakter

Hiervan was James zodanig onder de indruk, dat hij de dag erna gestopt is met roken. “Pas op, ik ben natuurlijk bang om te hervallen, want élke dag heb ik zin”, geeft hij toe. “Bij élke file wil ik eentje opsteken in de auto, na élke maaltijd wil ik in mijn jas grabbelen op zoek naar een pakje. Maar op karakter en de liefde moet ik dit blijven overwinnen, daar hoop ik op."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws