Zaterdag 25 Januari 2020 - 09:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Zeger uit 'Kamp Waes' heeft erg bijzonder nieuws te melden

Zeger uit 'Kamp Waes' heeft erg bijzonder nieuws te melden

Zeger Van Noten is een van de opvallendste én populairste kandidaten van ‘Kamp Waes’. Hij nam deel aan het programma om onder meer zijn spreekangst te overwinnen.

Samen met logopedist Gert Reunes wil hij nu ook andere lotgenoten helpen. Zij hebben samen een bedrijf opgericht dat kampen organiseert voor mensen die stotteren. “We willen vooral werken aan het zelfvertrouwen van de deelnemers”, zegt Zeger in Het Nieuwsblad.

Mensen die zich inschrijven kunnen zich wagen aan activiteiten als klimmen, paintball en droppings. Ook hebben ze de mogelijkheid om workshops te volgen waarin ze kunnen leren spreken of lezen voor een groep. “Stotteren knaagt aan je zelfbeeld. De kunst is om het te accepteren en er gaandeweg de baas over te worden", aldus Zeger.

Vrees

“Je niet te laten leiden door vermijdingsgedrag, zoals een broodje niet durven te bestellen of een studierichting niet doen uit vrees voor de stages en presentaties die erbij horen.” Afhankelijk van het succes van deze eerste kampen, zullen Zeger en Gert er ook in andere schoolvakanties gaan organiseren.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Kamp Waes  I  Zeger  I  shownieuws