-->

KMI komt met fikse waarschuwing: dit weer staat ons te wachten

KMI komt met fikse waarschuwing: dit weer staat ons te wachten
Zaterdag 1 Februari 2020 - 10:30   I   Foto: Umbrella-Store   I  Bron: KMI  I  

Er trekt zaterdag een fameuze regenzone van west naar oost over het land. Het KMI waarschuwt ook voor felle rukwinden.

Zaterdag wordt het in de namiddag wisselvallig met een kans op buien vanuit het westen. Een donderslag is in het oosten niet uitgesloten. De temperaturen blijven zacht – tussen 8 en 13 graden – met een matig tot krachtige wind, aan de zee soms krachtig. Rukwinden tot 60 km/h in het binnenland en tot 70 km/h aan de kust.

Zaterdagavond eerst brede opklaringen en het blijft droog. Een nieuwe storing zal later ons land bereiken via het zuidwesten. De minima schommelen tussen 2 en 8 graden. De wind is eerst matig tot vrij krachtig uit westzuidwest, later wordt hij zwak tot matig uit het zuiden.

Zondag trekt opnieuw een actieve regenzone over het land vanuit het zuidwesten. Later op de dag wordt het vaak droog vanaf het westen. De wind neemt toe en wordt vrij krachtig in het binnenland en krachtig aan zee uit westzuidwest. De rukwinden lopen op tot 60 à 70 km/h.

Maandag

Ook maandag blijft het zwaarbewolkt met soms matige regen. Maxima tussen 8 en 12 graden. Matige tot soms vrij krachtige zuidwestenwind. Dinsdag komen we terecht in veel frissere lucht van polaire oorsprong.

In de Ardennen regent het eerst, elders zijn er enkele buien. In de namiddag wordt het wisselvallig met regelmatig buien die in de Ardennen en zeker in de Hoge Venen een winters karakter krijgen. Maxima rond 6 graden bij een strakke en krachtige westen- tot noordwestenwind.

TAGS  I  KMI  I  weer  I  klimaat  I  regen