Dinsdag 25 Februari 2020 - 07:05   I   door Redactie

'AA Gent krijgt recordbod binnen, Jonathan David wil absoluut weg'

De makelaar van Jonathan David aast op een transfer voor zijn speler. AA Gent denkt daar echter anders over. De Buffalo's willen de Canadees ook volgend seizoen nog behouden.

'AA Gent krijgt recordbod binnen, Jonathan David wil absoluut weg'

Afgelopen winter heeft AA Gent al een recordbod geweigerd, zo weet Het Laatste Nieuws. David is momenteel de topschutter in de Jupiler Pro League met achttien doelpunten. De grootste clubs uit Europa sturen een scout naar de Ghelamco Arena voor hem.

"Laat er geen twijfel over bestaan: Jonathan is klaar voor de volgende stap", zegt zijn makelaar Nick Mavromaros in Het Laatste Nieuws. "Gent heeft zijn carrière gelanceerd, de club heeft heel veel gedaan voor hem. Ik begrijp dat ze hem graag nog langer willen houden, maar Jonathan wil vooruit. De Belgische competitie is fantastisch voor jonge spelers, maar er komt een ­moment voor een volgende stap en die breekt volgende zomer aan.”

Recordbedrag

Het staat vast dat David voor een recordbedrag in België zal vertrekken. Momenteel is Youri Tielemans met 25 miljoen euro de duurste uitgaande transfer ooit. “Er lag in januari al een ­recordbod op tafel, maar dat hebben we afgeslagen”, vertelt manager Michel Louwagie. “Ons doel is deze ploeg samen te houden, ook ná de zomer. We hebben het contract van David niet voor niks verlengd tot 2023. Uiteraard laten we zo’n speler niet gaan voor 25 miljoen."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  AA Gent  I  voetbal  I  v24