-->

Laboteam van Marc Van Ranst werkt vaak 18 uur per dag: “Mensen die klagen dat ze niet buiten kunnen: wees blij”

Laboteam van Marc Van Ranst werkt vaak 18 uur per dag: “Mensen die klagen dat ze niet buiten kunnen: wees blij”
Maandag 23 Maart 2020 - 08:30   I   Foto: Photonews   I  Bron: HLN   I  

Vanaf vanavond is de nieuwe reeks ‘Helden van hier: corona’ te zien op VTM. In programma worden allerlei soorten hulpverleners gevolgd door een cameraploeg.

Nicolas Lataire, hoofdredacteur van ‘VTM Nieuws’, benadrukt wel dat er steeds op een verantwoorde manier gewerkt wordt en dat tijdens het filmen de grootste veiligheids- en voorzorgsmaatregelen genomen worden. Dankzij bodycams en een twintigtal automatische camera’s kan het werk van de helden ook in deze uitzonderlijke tijden in beeld worden gebracht”, zegt Lataire.

Ook het laboteam van viroloog Marc Van Ranst werd een week op de voet gevolgd. Zijn team van laboranten voert continu tests uit. Hier wordt duidelijk dat er van een gezinssituatie momenteel niet veel sprake is. Labmanager Elke Wollants zegt dat shifts van zeven uur ’s morgens tot zeven uur ’s avonds meer regel dan uitzondering zijn.

Zelfs werkt ze vaak zelfs achttien uur per dag. “Soms zou ik ook het liefst in quarantaine zitten, gewoon om bij mijn gezin te kunnen zijn”, aldus Wollants. “Mensen die klagen dat ze niet buiten kunnen: wees blij”, klinkt het.

TAGS  I  coronavirus  I  Marc Van Ranst  I  VTM Nieuws  I  Helden van hier