Vrijdag 27 Maart 2020 - 14:00   I   door Redactie

Marc Coucke duidelijk over hervatten Jupiler Pro League: "Dit moeten we doen"

Marc Coucke duidelijk over hervatten Jupiler Pro League:

Marc Coucke heeft zich vrijdag uitgesproken over het hervatten van de Jupiler Pro League. Voor de voorzitter van RSC Anderlecht is het niet uitgesloten dat het huidige seizoen alsnog een vervolg krijgt als de coronacrisis wat gaan liggen is.

“Laat ons duidelijk zijn: de volksgezondheid is prioriteit nummer één. Daar zijn al onze clubs het over eens”, zegt Coucke in het VTM-programma 'Blijf in uw Kot'. “Op de vraag óf en hoe we het seizoen afwerken, is er uiteraard wel discussie. Ook op internationaal niveau wordt daar over nagedacht en worden er allerlei ideeën opgeworpen."

"De ene wil het seizoen afsluiten op 30 juni, de andere verlengen tot 31 juli, 31 augustus of zelfs november. Je hoort allerlei zaken. Daarom vind ik het verstandig om over het Belgische voetbal nu nog geen beslissing te nemen", benadrukt Coucke.

"Ik ben er zeker van dat mensen voetbal willen zien"

"Het zou zonde zijn om er nu voor te kiezen om het seizoen af te sluiten en binnenkort te horen dat er op internationaal vlak gekozen wordt om vanaf een bepaalde datum de competities wél te hervatten. Want ik ben er zeker van dat mensen voetbal willen zien en die ontspanning nodig hebben - ook al zou het dan eventueel zijn zonder publiek. Dat is niet ideaal, maar het is beter dan niets.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  sport  I  voetbal