-->

De kust heeft erg slecht nieuws voor dagjestoeristen deze zomer

De kust heeft erg slecht nieuws voor dagjestoeristen deze zomer
Maandag 11 Mei 2020 - 10:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Het ziet er niet goed uit deze zomer voor dagtoeristen die naar de kust willen afzakken. Zij staan helemaal onderaan de prioriteitenlijst. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vandaag.

Vandaag zitten de kustburgemeesters samen met gouverneur Carl Decaluwe (CD&V) en Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA). Bedoeling is dat ze het eens worden over een plan voor het kusttoerisme deze zomer.

Er mogen niet té veel mensen aan de kust zijn deze zomer, want dan wordt het onveilig. Vooral dagjestoeristen worden de dupe. Voor hen zal er allicht geen plaats zijn. Zo zal de NMBS geen extra treinen inschakelen richting de kust. Er zullen ook één op de twee parkeerplaatsen geschrapt worden. Zo wil men vermijden dat er te hoge concentraties van mensen zijn.

De kans is groot dat we, omwille van het coronavirus, onze vakantie in eigen land moeten doorbrengen. Daardoor dreigt de kust een zeer populaire locatie te worden. De tweedeverblijvers en de hotelgasten krijgen echter voorrang op de dagjestoeristen.

TAGS  I  Kust