-->

Opgepast voor komende dagen: Rukwinden, onweer en overvloedige neerslag

Opgepast voor komende dagen: Rukwinden, onweer en overvloedige neerslag
Dinsdag 30 Juni 2020 - 09:30   I   Foto: Pixabay   I   door Redactie

Vandaag begint de dag met nog lokale opklaringen maar al snel gaat de bewolking overheersen en kan er in eerste instantie een lokaal buitje vallen. In de loop van de namiddag wordt het in de noordelijke landshelft zwaarbewolkt tot betrokken met vanaf het westen perioden van regen, tegen de avond soms matige regenval.

In het zuiden blijft het nog overwegend droog. De maxima liggen tussen 17 graden in Hoog-België en 21 graden in de Kempen. Er waait een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind met rukwinden tot 50 km/h. Aan zee is de zuidwestenwind vrij krachtig met rukwinden tot 60 km/h.

Vanavond en vannacht blijft het overwegend zwaarbewolkt met in het noorden en het centrum van het land regen bij tussenpozen waarbij het bij momenten matig kan regenen. In het zuidoosten lijkt het droog te blijven met opklaringen en hooguit wat gedruppel. De minima liggen tussen 13 graden in Hoog-België en 17 graden in Vlaanderen. De wind wordt zwak tot overwegend matig en draait geleidelijk naar zuidzuidwest.

Overvloedige neerslag

Woensdagochtend valt er eerst regen of buien ten noorden van Samber en Maas. In het zuidoosten is het nog droog. Nadien neemt de buienneiging overal toe. Mogelijk zijn de buien intens en vergezeld van onweer. Er is kans op overvloedige neerslag. De maxima liggen tussen 20 en 23 graden in het westen en tussen 22 en 25 graden in het centrum en oosten. De wind waait meestal matig uit het zuidwesten, draaiend naar west tot zuidwest.

TAGS  I  Onweer  I  regen