In deze leeftijdsgroep zal er nog amper getest worden op Covid-19 Royalty
Royalty

In deze leeftijdsgroep zal er nog amper getest worden op Covid-19

In deze leeftijdsgroep zal er nog amper getest worden op Covid-19

Kinderen jonger dan drie jaar die symptonen vertonen zoals een snotneus zullen niet meer automatisch getest worden op Covid-19. Dat gebeurt op vraag van het wetenschappelijk gezondheidsinstituut Sciensano.

“Deze aanpassing gebeurt op uitdrukkelijke vraag van de kinderartsen”, zegt Steven Van Gucht, voorzitter van het wetenschappelijk comité voor de opvolging van het coronavirus, in Het Nieuwsblad. “Zij hebben bij deze leeftijdsgroep intussen vele duizenden testen afgenomen.”

Op een gegeven moment gebeurde 10 procent van alle testen in de leeftijdsgroep tussen 0 en 3 jaar. Bovendien vinden pediaters de test - waarbij een staafje pijnlijk diep in de neus wordt gebracht - traumatisch voor de kinderen.

Daarnaast lopen ze veel minder het virus op en ze worden er amper ziek van. Er zal enkel nog getest worden als er bij een 3-jarige een ziekenhuisopname nodig is. Ook als het kind in de crèche verblijft en daar een besmetting was, blijft een test wel de norm.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws