Woensdag 25 November 2020 - 20:56   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Wout van Aert geeft het toe over het veldrijden: "Dat is veranderd bij mij, ja"

Wout van Aert geeft het toe over het veldrijden:

Zaterdag doet Wout van Aert in Kortrijk zijn intrede in het veld. Van Aert is erop gebrand om ook in het veld sterke resultaten neer te zetten. Het is voor de renner van Jumbo-Visma geen uitstapje.

"Op dit moment ben ik zeker nog niet in topvorm", benadrukt Van Aert. "Het eerste blok met de crossen in Kortrijk, Tabor en Boom hoop ik vooral aan te grijpen om beter te worden. De voorbije weken heb ik in Spanje vooral aan de basis gewerkt. Na het veldritseizoen schakel ik meteen terug over naar de weg. Het is dus belangrijk dat ik mijn goede vorm zo lang mogelijk kan doortrekken.”

“Na mijn seizoen op de weg is het niet abnormaal dat er veel van mij verwacht wordt. Maar wie denkt dat ik gewoon de lijn van de weg kan doortrekken in het veld, die benadert het op een veel te eenvoudige manier", benadrukt Van Aert.

Niet realistisch

"Ook voor mezelf zou het heel gevaarlijk zijn om zo te beginnen denken", vervolgt Van Aert. "Het is niet realistisch om meteen top te zijn. Ik heb lang genoeg gecrost om te weten dat het niveau heel hoog ligt. Vergeet niet dat ik zaterdag tegen de wereldtop rij. Die mannen hebben hier een hele zomer naartoe gewerkt, mijn aanloopperiode is veel te kort."

“Omdat het nu op de weg zo goed draait, is mijn kijk op het veldrijden wel een beetje veranderd. Maar ik cross nog altijd om te winnen, ik blijf niet in het veld om gewoon mee te rijden. Ik wil meedoen voor de prijzen en wedstrijden winnen hoort daar uiteraard bij”, besluit hij.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Wout van Aert  I  sport