-->

België gaat de mist in met vaccinaties: "Er komt een derde golf, we kunnen het vuur al ruiken"

België gaat de mist in met vaccinaties:
Dinsdag 5 Januari 2021 - 15:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Het vaccineren gaat in ons land veel te traag. Dat zegt professor microbiologie en immunologie Hans-Willem Snoeck (Columbia University) in 'Terzake'.

"De scholen zijn weer open, iedereen gaat weer naar het werk en we hebben die zeer waarschijnlijk meer besmettelijkere vorm in Engeland. Dus ik vraag me af waarom we nu weer denken dat wat bij de buren gebeurt, hier niet zal gebeuren. Ik denk dat we er moeten vanuit gaan dat er een derde golf komt en dat we alles moeten doen om die tegen te houden", zo zegt Snoeck.

Snoeck pleit dan ook voor een snellere vaccinatiestrategie, met prioriteit voor zorgmedewerkers. Dan pas de kwetsbare groepen. “Als nu de transmissie lokaal laag was, zou ik zeggen: dit plan is perfect, dat is wat we moeten doen, dat is ethisch en medisch verantwoord. Mijn vrees is dat er een derde golf komt, en wat we moeten doen is nadenken over het vaccin combineren met het voorkomen van een derde golf.”

Geen tijd meer

Snoeck pleit voor een zeer snelle uitrol van de vaccinaties. “Ik denk met de golf die komt, dat we geen week tijd hebben, dat we ons zorgpersoneel moeten beschermen. We zitten in een situatie waar aan de horizon de bosbrand is en we ruiken het vuur al.”

TAGS  I  Hans-Willem Snoeck  I  vaccins  I  coronavirus