Herman Goossens komt met ontzettend slecht nieuws over Britse variant: "Ik ga heel eerlijk zijn"

Herman Goossens komt met ontzettend slecht nieuws over Britse variant:
Maandag 18 Januari 2021 - 15:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Microbioloog Herman Goossens schetst geen fraai beeld van de Britse coronavariant. Die zou de zaken wel eens flink kunnen bemoeilijken in de komende maanden.

“De Engelsen waren al overtuigd dat deze variant veel besmettelijker is. Het onderzoek van dokter Patrick Smits van het Agentschap Zorg en Gezondheid lijkt dit te bevestigen", zegt Goossens in Het Laatste Nieuws.

"Hij kwam tot de conclusie dat deze variant meestal alle leden van het gezin treft. En dat verloopt heel explosief. Als een besmetting een gezin binnen komt, zijn binnen de kortste keren de meeste gezinsleden aangetast. Dat is toch wel bijzonder verontrustend."

We moeten het vertragen zodat we de lente kunnen bereiken en we de kans krijgen om zoveel mogelijk mensen te vaccineren. Voor mij is het echt een wedloop tegen de tijd. Ik wil heel eerlijk zijn en dat is geen prettig vooruitzicht:  het is nog niet voorbij. We gaan nog een tijdje de maatregelen moeten opvolgen. Maar ik heb alle begrip dat dit voor de mensen zeer zwaar wordt.”

TAGS  I  Herman Goossens  I  coronavirus