Donderdag 21 Januari 2021 - 15:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Opmerkelijke vaststelling van Steven Van Gucht: “Hiermee zullen we geen verschil maken”

Opmerkelijke vaststelling van Steven Van Gucht: “Hiermee zullen we geen verschil maken”

Er waren het laatste jaar heel wat verschillende soorten mondmaskers in omloop. Met de nieuwe Britse coronavariant vragen de mensen zich opnieuw af welk mondmasker het meest beschermend werkt.

In het straatbeeld zien we vooral de wasbare, stoffen mondmaskers en de lichtblauwe exemplaren (de FFP1-maskers, nvdr.). Hier en daar wordt gepleit voor het gebruiken van het FFP2-masker, dat een echt ademhalingsbeschermingsmakser isn en waar wel duurder prijskaartje aan vasthangt.

Steven Van Gucht ziet er echter de epidemiologische meerwaarde niet van in moest plots iedereen deze mondmaskers gaan dragen. “Ikzelf zie die meerwaarde alvast niet”, benadrukt Van Gucht in Het Laatste Nieuws. “Waar en wanneer raken we besmet? In de familie, onder vrienden en collega’s, op het moment dat de maskers afgaan.”

“Wie ze graag draagt, doet maar. Ikzelf zie vooral een grote kost - de maximale gebruikstijd is 8 uur, waarna ze moeten worden vervangen”, aldus Van Gucht. “Volgens mij vormen ze niet meteen een echte meerwaarde. Hiermee zullen we het grote verschil niet maken”, concludeert hij.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Steven Van Gucht  I  coronavirus