Zaterdag 6 Maart 2021 - 18:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Prins Harry maakt het Buckingham Palace niet gemakkelijk: “Onmogelijk voor hen om dit te ontkennen”

Prins Harry maakt het Buckingham Palace niet gemakkelijk: “Onmogelijk voor hen om dit te ontkennen”

Meghan Markle en prins Harry hebben sinds de Megxit al dikwijls de wereldpers gehaald, maar met hun interview met Oprah Winfrey staan echt wel álle ogen op hen gericht. Op korte tijd halen ze het Britse koningshuis verschillende malen door het slijk. Denk maar aan het interview met James Corden.

"Dat leek spontaan en charmant, maar vergis je niet, dat was pure stratego”, zegt royaltywatcher Jo De Poorter in De Morgen. “'Welke info gaan we lossen? Wat soort Harry gaan we daar laten zien?' Daar is zeer tactisch over nagedacht. Hij praatte ook nadrukkelijk over 'zijn grootmoeder en grootvader' en niet over 'queen Elizabeth en prince Philip’." 

“Zo legde hij de nadruk op de onbreekbare familiebanden”, aldus Jo. “Ze mogen hem zijn koninklijke titels afnemen zoveel als ze willen, maar ze kunnen die bloedband niet ontkennen noch doorknippen. Dat beklemtonen is ingenieus, het is schaken op wereldniveau."

Kaarten verspeeld

Alles veranderde voor Buckingham Palace toen Meghan Markle opdook. ”Markle is een zeer ambitieuze vrouw die haar zinnen had gezet om deel van die familie uit te maken”, zegt Jo. “Door chemische, hormonale processen heeft ze een enorme invloed op Harry kunnen uitoefenen. Harry is een man en heeft nog geen AstraZeneca-vaccin gekregen dat hem resistent maakt tegen dat soort charmes.” 

“Maar Markle heeft haar kaarten verspeeld toen ze dacht dat de andere leden van de familie ook zo bespeelbaar waren", klinkt het nog. "Ze dacht dat ze het Britse koningshuis naar haar hand kon zetten, maar dat is nog niemand gelukt - niet Diana Spencer, niet de Queen, niet Edward VIII. Het systeem laat zich niet veranderen. Je past je aan of gaat eruit.”

TAGS  I  Prins Harry  I  shownieuws