Vrijdag 26 Maart 2021 - 20:30   I   Foto: VTM  I   door Redactie

Willy Sommers neemt het op voor collega uit ‘Liefde Voor Muziek’: “Deze artiest is helemaal niet arrogant”

Willy Sommers neemt het op voor collega uit ‘Liefde Voor Muziek’: “Deze artiest is helemaal niet arrogant”

In de laatste aflevering van ‘Liefde Voor Muziek’ coverde Willy Sommers de monsterhit ‘Zoutelande’ van Geike Arnaert. Het was een heel andere versie dan hoe Geike het nummer destijds uitbracht met de Nederlandse band BLØF.

“Ik hoop dat jullie massaal gezien hebben hoe ik erin ben geslaagd om zelfs Geike Arnaert en Bert Ostyn de polonaise te doen dansen!”, begint Willy zijn column in Dag Allemaal enthousiast. “Geike vertelde me achteraf: ‘Allez, dat ik me heb laten overhalen om aan een polonaise mee te doen en dan nog op tv’. Ik vond het wel grappig dat ze dat zei, want Geike is een integere en serene dame.” 

De stilste van de groep

“Ze was ook de stilste van onze groep”, laat de zanger weten. “Dat heeft absoluut niets met arrogantie te maken, nee. Geike is gewoon heel verlegen en bescheiden. Na de opnamen zaten we met de artiesten ’s nachts altijd nog een uurtje na te praten in de bar. Zij was er ook altijd bij, maar zat dan vooral te luisteren.” 

“Als Geike iets vertelde, moest je ook goed je oren spitsen, want ze spreekt heel zacht", aldus Willy. "Wat een contrast met hoe ze is als ze op een podium staat. Dan heeft Geike enorm veel charisma en kan ze geweldig uithalen met haar stem."