-->

‘VTM NIEUWS’-sportanker Lies Vandenberghe komt er eerlijk voor uit: “Ik voel die druk wel, ja”

‘VTM NIEUWS’-sportanker Lies Vandenberghe komt er eerlijk voor uit: “Ik voel die druk wel, ja”
Zondag 4 April 2021 - 19:30   I   Foto: Photonews   I  

Lies Vandenberghe werd begin dit jaar 30 jaar. Voor velen is dit een scharniermoment in hun leven. Ook het VTM-sportanker vond een moment de tijd om stil te staan bij wat ze nog wilt in het leven.

“Gelukkig zag ik zelf snel dat ik van die 30 geen drama moest maken - het is maar een getal”, relativeert Lies in Het Laatste Nieuws. “Ik ben blij met mijn werk, mijn man, ons zoontje Georges. Maar ook ik voel druk wanneer ik gevraagd word wanneer 'dat tweede' eraan komt of kijkers elke week vragen of ik zwanger ben. Misschien willen sommige mensen helemaal geen tweede kind?” 

"Er hoort een sociale druk bij dat cijfer"

“Van alleenstaande vriendinnen hoor ik dat dit precies het moment is waarop alles moét gebeuren”, aldus de echtgenote van Maarten Breckx. “Facebook staat vol huwelijken en kinderen, vol met '30 dingen die je gedaan moet hebben voor je 30ste' of '30 tekenen dat je 30 wordt'. Er hoort een sociale druk bij dat cijfer.”

"Ik merk nu wel dat ik 'het meisje’ in mij stilaan ruil voor een vrouw, dat ik beter kan relativeren, en dat mijn vriendschappen waardevoller worden”, klinkt het. “Maar ook voor mij is het elke dag opnieuw een oefening om een evenwicht te vinden tussen werk en privé. De komende jaren als dertiger hoop ik dat te vinden.”

TAGS  I  Lies Vandenberghe  I  Maarten Breckx  I  VTM NIEUWS  I  VTM