Zaterdag 17 April 2021 - 09:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Wout van Aert geeft eerlijk toe: “Ik vind dit wel een beetje jammer, ja”

Wout van Aert geeft eerlijk toe: “Ik vind dit wel een beetje jammer, ja”

Na de Amstel Gold Race zit het voorjaarsseizoen van Wout van Aert erop. Daarna kan hij genieten van welverdiende rust. Maar eerst moet hij zondag dus een laatste keer op de afspraak zijn. Als we de kenners mogen geloven, zijn van Aert en zijn ploegmaat Promiz Roglic de grote favorieten.

"Ik weet niet of ik de grote favoriet ben, maar ik ben wel een van de kanshebbers”, vertelt Wout van Aert in een gesprek met Sporza. "In de Amstel Gold Race doen er traditioneel veel 'nieuwe' renners mee, dan is het wat moeilijker om favorieten aan te duiden.” 

”Primoz en ik vullen elkaar goed aan”, aldus de Kempenaar. "Hij zal het meer moeten hebben van een aanval. Wordt er gesprint, dan zullen we eerder mijn kaart trekken. Ik heb vanaf afstand gezien hoe goed hij in vorm is. We zijn allebei kopman en we begrijpen elkaar goed. Op dat vlak verwacht ik zeker geen problemen.” 

"In de klassiekers is trouwens al vaak bewezen dat je team er sterker van wordt om meerdere kopmannen te hebben. Ik ben blij om samen met Primoz aan de start te kunnen staan en zo het gewicht te kunnen verdelen”, klinkt het.

Pintje drinken

Na de Amstel Gold Race begint de vakantie voor Wout van Aert. Toch wil hij zijn voorjaar op een mooie manier afsluiten. ”Die laatste koers is toch altijd wat raar”, geeft van Aert toe. “Je denkt dan toch al eens aan volgende week, wanneer je een beetje vakantie hebt. Ik voel me nog goed, want ik heb niet zo veel koersen gereden. Ergens is het dan ook wel een beetje jammer om te gaan rusten. Ik ga eruit halen wat er nog in zit.”

Wout is na de Amstel Gold Race van plan om zijn verlof alvast goed in te zetten. ”Zondagavond ga ik zeker een pintje drinken. Dan gaat de fiets een weekje aan de kant en kan ik wat tijd maken voor mijn gezin. Daarna begin ik weer op te bouwen richting Tour, met binnen een drietal weken een eerste hoogtestage.”

TAGS  I  Wout van Aert  I  Primoz Roglic  I  Amstel Gold Race  I  sport