-->

Stef Wauters uit zijn bezorgdheid in live-uitzending ‘VTM NIEUWS’: “Ik heb hier geen goed oog in”

Stef Wauters uit zijn bezorgdheid in live-uitzending ‘VTM NIEUWS’: “Ik heb hier geen goed oog in”
Woensdag 12 Mei 2021 - 19:00   I   Foto: Photonews   I  

Het geweld tussen joden en Palestijnen in Jeruzalem is de voorbije dagen helemaal geëscaleerd. Zo voerde het Israëlische leger gisteren alleen al 250 aanvallen uit op de Gazastrook, als antwoord op de tientallen raketten die van daaruit richting Israël werden afgevuurd.

Volgens Israël werden 15 leden van het Palestijnse gewapende verzet gedood. In Gaza spreken ze van 28 dodelijke slachtoffers, onder wie 10 kinderen. In Israël vielen dan weer twee burgerslachtoffers. Israëlisch premier Benjamin Netanyahu benadrukte nogmaals dat hij keihard zal blijven toeslaan, meer nog dan de afgelopen dagen. 

"Een nieuw hoofdstuk in het al tragische verhaal”

Het conflict tussen Israël en de Palestijnen kwam de voorbije dagen tot een kookpunt. Er waren raakten al honderden Palestijnen gewond na zware confrontaties met de politie. Maar in feite is het conflict tussen joden en Palestijnen al zo oud als de staat Israël zelf. 

“En alle ingrediënten zijn aanwezig voor een nieuw hoofdstuk in het al tragische verhaal”, merkte journalist Robin Ramaekers op in het ‘VTM NIEUWS’. Stef Wauters ziet de toekomst somber in. “Als er één conflict is waar ik geen goed oog in heb… Ik weet dat we moeten optimistisch moeten zijn, maar het blíjft daar maar duren.”

TAGS  I  Stef Wauters  I  Robin Ramaekers  I  VTM NIEUWS  I  shownieuws