-->

Bas Dost mogelijk alweer weg bij Club Brugge

Bas Dost mogelijk alweer weg bij Club Brugge
Donderdag 27 Mei 2021 - 09:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Club Brugge plant een serieus transferoffensief komende zomer. De kampioen wil er immers alles aan doen om versterkt aan de start van het nieuwe seizoen te komen. En daarbij zou wel eens een verrassende naam kunnen sneuvelen.

Want wat begon als een gerucht in Nederland viel de voorbije dagen nu ook te horen in de catacomben van het Jan Breydelstadion. Het zou zomaar kunnen dat Bas Dost, pas vorige winter overgekomen van Eintracht Frankfurt, in het tussenseizoen alweer vertrekt.

Dat zou naar verluidt alles te maken hebben met de fysieke paraatheid van de boomlange aanvaller. Toen Dost na zijn eerste matchen te kennen gaf dat hij én moeite had om bij te benen én hij geschrokken was van de trainingsarbeid in Brugge, werd daar eerst weinig aandacht aan besteed.

En toegeschreven aan het feit dat hij bij Eintracht Frankfurt maar weinig aan spelen was toegekomen. Maar gedurende het voorbije halfjaar bleef Dost geregeld klagen. Als klap op de vuurpijl werd hij de laatste twee matchen in play-off 1 uit de basis gehouden en viel hij telkens maar een paar minuten in. Hij bleek fysiek 'niet klaar'.

Champions League

Bij blauw-zwart vrezen ze nu dat de Nederlander - die komende maandag toch al 32 is - het fysiek alsmaar moeilijker zal krijgen. En met het oog op het drukke programma en de ambitie om er vooral in de Champions League iets van te maken, zouden ze uitkijken naar een andere aanvaller.

Als Club Brugge effectief een versterking vindt, zou Dost als diepe spits alweer plaats moeten maken. Het voordeel is dat de goalgetter maar een contract tot 2022 heeft, wat een vertrek toch al iets gemakkelijker zou moeten maken. Wordt vervolgd.

TAGS  I  Club Brugge  I  voetbal  I  Bas Dost