-->

Tom Van Grieken: "Het blanke moet een dominante factor zijn in onze samenleving"

Tom Van Grieken:
Zaterdag 29 Mei 2021 - 08:49   I   door Redactie

De islam heeft volgens Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken geen plaats in onze samenleving. Hij stelt ook dat de witte Vlaming hier overheersend moet zijn.

"Om mijn stichter (Vlaams Blok-oprichter Karel Dillen, red.) te citeren: Vlaanderen is een land van kathedralen en belforten, niet van moskeeën en minaretten. De Vlaamse identiteit is verbonden met de democratie en de islam botst met ons idee van een democratie", legt Van Grieken uit in De Tijd. 

"Er is een fundamenteel probleem als iemand het woord van Allah hoger plaatst dan de burgerlijke wetgeving, net zoals er een probleem is als je de scheiding van kerk en staat niet erkent. Ik ga niet zo stout zijn en zeggen dat een moslim nooit een Vlaming kan zijn, dat moet elk voor zich uitmaken. Maar volgens mij is de islam niet compatibel met onze Vlaamse identiteit", aldus Van Grieken.

"Europeaan moet blank zijn"

Ik ben ervan overtuigd dat het christelijke, het Vlaamse en als u wilt zelfs het blanke een dominante factor moeten zijn in onze samenleving. Afrika moet dominant zwart zijn, Europa dominant blank. Dat betekent niet dat elke Europeaan blank moet zijn, er zal altijd wat diversiteit zijn", merkt Grieken op. 

"Maar er is een reden waarom er geen Inca-cultuur meer is: er zijn geen Inca’s meer. Je hebt de drager van een cultuur nodig. Als er geen Vlamingen zijn, is er geen Vlaamse cultuur meer", klinkt het.

TAGS  I  Tom Van Grieken  I  Vlaams Belang  I  n365