Portugal wint na knotsgek slot erg ruim, ontketende Ronaldo haalt zijn gram voetbal
voetbal

Portugal wint na knotsgek slot erg ruim, ontketende Ronaldo haalt zijn gram

Portugal is met een overwinning aan het EK begonnen. In extremis, want bijna een volledige match beten Cristiano Ronaldo en co hun tanden stuk op een stug Hongarije. In de slotfase zorgden Raphael Guerreiro en Ronaldo (2) alsnog voor een 0-3-zege.

Hongarije-Portugal 0-3

Portugal nam vanaf minuut één de wedstrijd in handen. Na vijf minuten had het al 0-1 kunnen staan, ware het niet dat Diogo Jota sterspeler Cristiano Ronaldo negeerde en voor eigen succes ging. Ronaldo reageerde razend, maar de 0-0 bleef op het scorebord staan.

Monumentale misser

Op slag van rust kreeg Ronaldo dé kans om het openingsdoelpunt te maken, maar van dichtbij mikte CR7 het leer onbegrijpelijk over. De aanvaller kon het niet geloven - niemand eigenlijk. Aan de rust stond het dus nog gelijk.

Na de pauze werd het nagelbijten voor Portugal. Tot diep in de tweede helft hield Hongarije stand. Even leken ze zelfs op voorsprong te klimmen, al werd het doelpunt van Schön werd omwille van buitenspel afgekeurd.

Het sein voor Portugal om een tandje bij te steken. Mooi was het allemaal niet en hetzelfde kan je zeggen van het doelpunt dat de bezoekers bevrijdde. Met de schoentip en - vooral - via het been van Orban mikte Guerreiro de bal tegen de touwen: 0-1 en de Portugezen werden gek.

Ronaldo maakt er nog 2

Luttele minuten later kneep Portugal de Hongaren volledig dood. Rafa Silva lokte een strafschop uit en Ronaldo nam zijn verantwoordelijkheid. De ster van Juventus trapte raak en er volgde een luide 'SI!' van CR7.

In blessuretijd zorgde Ronaldo zelfs nog voor de 0-3-eindstand. Hij haalde zijn gram, want negentig minuten lang had het thuispubliek Ronaldo uitgefloten bij iédere baltoets. Een driepunter om te beginnen in de groep des doods - het was absoluut nodig voor Portugal.