Engeland als groepswinnaar naar 1/8ste finale, Kroatië grijpt laatste strohalm voetbal
voetbal

Engeland als groepswinnaar naar 1/8ste finale, Kroatië grijpt laatste strohalm

Engeland als groepswinnaar naar 1/8ste finale, Kroatië grijpt laatste strohalm

Engeland, Kroatië en Tsjechië hebben zich dinsdagavond geplaatst voor de 1/8ste finales op EURO 2020. De Engelsen wonnen met het kleinste verschil van Tsjechië (0-1), terwijl Kroatië tegen Schotland zijn laatste strohalm greep en met 3-1 won. Tsjechië stoot door als één van de beste derdes.

Tsjechië-Engeland 0-1

Ook in zijn derde en laatste poulewedstrijd kon Engeland niet overtuigen. De ploeg van Southgate begon nochtans goed. Na enkele minuten liftte Sterling de bal nog tegen de paal, maar niet veel later kopte hij een gemeten voorzet van Grealish tegen de touwen. De Engelsen leken vertrokken, maar niets was minder waar.

Tsjechië kwam ook verschillende keren de neus aan het venster steken en Soucek was dicht bij de gelijkmaker. Na rust verwaterde het spel. Pas in het slot van de match was er nog eens wat opwinding.

Henderson maakte er 0-2 van, maar na tussenkomst van de VAR werd het doelpunt terecht afgekeurd. Het bleef bij 0-1 en zo trekt Engeland met 7 op 9 én als groepswinnaar naar de 1/8ste finales.

Kroatië-Schotland 3-1

De Kroaten volgen Engeland naar de volgende ronde. Na een 1 op 6 volgde er tegen een Schotland die broodnodige zege om alsnog door te stoten. Vlasic opende in het openingskwartier de score op aangeven van Perisic, maar Schotland gaf zich niet gewonnen. Dankzij McGregor stond het 1-1 aan de rust.

In de tweede helft nam Kroatië toch afstand. Via Modric en Perisic - op aangeven van Modric - werd het uiteindelijk 3-1. Kroatië trekt met 4 op 9 naar de 1/8ste finales. De vicewereldkampioen is dus toch nog niet uitgezongen op dit EK. Tsjechië tot slot, stoot als één van de beste derdes eveneens door naar de 1/8ste finales.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws