-->

Frank Deboosere heeft geen goed nieuws te melden: “Dit zal niet voor de eerstvolgende dagen zijn”

Frank Deboosere heeft geen goed nieuws te melden: “Dit zal niet voor de eerstvolgende dagen zijn”
Vrijdag 2 Juli 2021 - 12:30   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Het was gisteren niet meteen de beste start van de zomervakantie met veel wolken en maximatemperaturen van 18 graden. Volgens Frank Deboosere zullen ook de komende dagen nog niet aanvoelen als hoogzomer.

“We zijn de maand juli begonnen zoals we de maand juni zijn geëindigd: met dat sombere en koele weer”, zegt Frank Deboosere. “Maar er komt nu verandering. We zien dat de opklaringen zullen arriveren vanuit het zuidwesten.” Vandaag zullen we nog even kunnen genieten van deze opklaringen. “We krijgen óveral de zon te zien”, klinkt het. “Misschien stapelwolken of een lokale bui, maar op veel plaatsen blijft het droog.”

Morgen en zondag moeten we dan weer rekening houden met wisselvallig weer. “Het ziet er niet meteen naar uit dat we de eerstvolgende dagen een rendez-vous hebben met de hoogzomer”, vertelt de VRT-weerman. “Nee, we moeten het hebben van de eendagsvliegen.”

Af en toe een donderslag

Zaterdag wordt het met 25 graden warmer dan vandaag, maar de bewolking neemt toe en zaterdagnamiddag moeten we rekening houden met regen. “En dat kan vrij intens zijn, vooral over het westen van het land. Af en toe een donderslag hoort daar ook bij”, zegt Frank. 

“Zondag is op en top wisselvallig weer met zeker in de namiddag een aantal buien, onweer en een 23 graden”, vervolgt Frank. Vanaf maandag wordt het opnieuw wat koeler. “Maandag een beetje lichte wisselvalligheid. Misschien nog wat buien, maar veel minder fel dan zondag”, besluit hij.

TAGS  I  Frank Deboosere  I  shownieuws