-->

Thibau Nys wil iets kwijt over Niels Albert: “Zo’n figuur is dat”

Thibau Nys wil iets kwijt over Niels Albert: “Zo’n figuur is dat”
Dinsdag 30 November 2021 - 17:30   I   Foto: Photonews   I  

Iedere veldritfanaat zal zich de beelden nog herinneren van een jonge Thibau Nys die 15 jaar geleden de show stal telkens zijn papa, Sven Nys, wedstrijd moest rijden. Steeds weer werd de toen 5-jarige Thibau gefilmd met zijn kleine koersfietsje, ploeterend door de modder.

Zijn papa was in die periode een tijdje de absolute alleenheerser in de cross, tot een jonge veldrijder genaamd Niels Albert hem het vuur aan de schenen kwam leggen. Niels groeide uit tot de evenknie van Nys sr. én iemand waarnaar Thibau opzag. Toch sprak Thibau Niels nooit aan.

“Ik was in die tijd ook nog niet met de koers zelf bezig”, zegt Thibau in Het Laatste Nieuws. “Allez, ik bedoel: zolang papa won, was het voor mij al lang goed. Hoe dat gebeurde? Tegen wie? Ik was daar om met mijn fiets te rijden. Vaak had ik de cross niet eens gezien.” 

“Maar Niels is uiteraard wel iemand die het veldrijden mee groot heeft gemaakt”, aldus Thibau. “En een figuur die het wereldje nodig had. In een latere fase ben ik ook naar hem beginnen opkijken. Niet enkel voor zijn prestaties. Maar om wie hij was: altijd en overal zichzelf. Dat vond ik wel cool. Het het hoeft voor mij niet zo afgeborsteld te zijn.”

TAGS  I  Niels Albert  I  Thibau Nys  I  sport  I  Sven Nys