-->

Marc Van Ranst zeer duidelijk: “Dit moeten de politici zichzelf dringend afvragen”

Marc Van Ranst zeer duidelijk: “Dit moeten de politici zichzelf dringend afvragen”
Zaterdag 4 December 2021 - 07:00   I   Foto: VTM   I  

Marc Van Ranst noemt de maatregelen na het Overlegcomité van gisteren “een gemiste kans”. Volgens de viroloog neemt de regering een onberekend risico waarvan we niet weten wat de gevolgen zullen zijn.

“Ik denk dat de regeringen eens goed in hun hart moeten kijken en denken van: hebben we nu echt álles gedaan om deze epidemie onder controle te krijgen?”, zegt Van Ranst in het ‘VTM NIEUWS’. “En dan denk ik dat er toch een paar gemiste kansen zijn.”

“Wanneer je kijkt naar andere landen sluit de horeca overal vroeger. In Nederland is alle horeca om 17 uur dicht", merkt Van Ranst op. "Hier is dat 23 uur. Dat is een heel aantal uren later en dat zijn honderdduizenden contacten over heel het land die je dan wel gaat hebben die je had kunnen vermijden. Want zo moet je het eigenlijk bekijken.”

Veel gevraagd

Van Ranst oordeelt dat in de scholen de problematiek nú urgent is. "En dan moet je tellen dat je het nog wel vijftien dagen gaat uitzingen tot de scholen dan uiteindelijk voor drie weken dichtgaan. Dat is ook wel veel gevraagd", klinkt het.

De maatregelen die zijn genomen, baren Van Ranst dan toch wel zorgen. “Wanneer je met de GEMS heel hard gewerkt hebt aan die maatregelen, en men bekijkt die maatregelen dan als een soort van menu waarvan je een aantal gerechtjes uitkiest, dan ben je zeker wel bezorgd, ja”, besluit hij.

TAGS  I  Marc Van Ranst  I  Overlegcomité  I  maatregelen