-->

Steven Van Gucht verklapt zijn favoriete ‘De Slimste Mens’-jurylid: “Die is zó grappig”

Steven Van Gucht verklapt zijn favoriete ‘De Slimste Mens’-jurylid: “Die is zó grappig”
Woensdag 8 December 2021 - 12:30   I   Foto: SBS   I  

Erik Van Looy heeft Marc Van Ranst uiteindelijk toch niet kunnen strikken, maar hij kreeg er wel twee andere corona-experten voor in de plek. Geert Meyfroidt en Steven Van Gucht deden het allebei verdienstelijk in ‘De Slimste Mens’.

“Ik krijg vast mijn portie haatmails en bagger op Twitter, maar die zie ik niet”, zegt Steven Van Gucht in weekblad Humo. “Op straat zijn de mensen in de regel hartelijk en dankbaar.”

“Wat wél opvalt, is dat we een ander publiek aanboren”, laat de viroloog van Sciensano weten. “Ik krijg nu ook reacties van jongere mensen, die nooit naar het nieuws kijken en mij bijgevolg niet kennen. Opeens ben ik dan ‘die gast die naast Acid zat’. Zijn glorie straalt af op ons allemaal”, lacht hij.

De Slimste Mens’ dankt een groot deel van zijn succes aan de onovertroffen juryleden. “Ik vind Bockie De Repper ongelofelijk grappig”, zegt Van Gucht. “Als hij iets zegt, begin ik meteen te lachen, zelfs als het niet grappig bedoeld is. Hij komt bovendien uit de buurt, want ik woon in de Aalsterse rand.”

TAGS  I  De Slimste Mens  I  Steven Van Gucht  I  shownieuws