-->

Steven Van Gucht moet absoluut iets kwijt: “Dit begint erg zwaar te wegen”

Steven Van Gucht moet absoluut iets kwijt: “Dit begint erg zwaar te wegen”
Vrijdag 31 December 2021 - 10:30   I   Foto: VRT   I  

Iedereen heeft het gehad met corona en dat geldt zeker en vast ook voor de experten van de GEMS. Onder meer Steven Van Gucht hunkert naar de dag waarop hij kan stoppen met negatieve boodschappen te brengen.

“Heel vaak, en nu nog steeds, voel ik mij een zagepee, een hamer die altijd maar weer op datzelfde nageltje klopt”, zegt Van Gucht in Humo. De viroloog van Sciensano krijgt uiteraard ook veel erkenning, en dat doet dan wel weer deugd. “Het helpt om ermee te blijven doorgaan. Want ik merk het niet alleen bij mezelf, maar ook bij veel van m'n collega's: het begint erg zwaar te wegen.” 

Domme programma's op tv

“Ik kijk er vooral naar uit om weer wat rust en regelmaat te hebben”, blikt Van Gucht vooruit. “Dan kan ik me weer toeleggen op mijn werk en mijn hobby's. Fitnessen is al twee jaar geleden. En ik wil meer lopen, wat nu enkel met horten en stoten lukt - er zijn toch al een paar kilo's af.” 

“Ik wil lang aanslepende klusjes in huis en in de tuin opknappen”, vervolgt hij. “Maar nog het meest van al snak ik ernaar om níéts te doen. Vrijdagavond de computer dichtslaan en naar domme programma's op tv kijken: ja, graag!”

TAGS  I  Steven Van Gucht