Marina Wally doet opmerkelijke verkoop (mét goedkeuring van overleden papa) Buitenland
Buitenland

Marina Wally doet opmerkelijke verkoop (mét goedkeuring van overleden papa)

Marina Wally doet opmerkelijke verkoop (mét goedkeuring van overleden papa)

Het gaat goed met Marina (64), de dochter van Eddy Wally. Dat krijgen we in het tv-programma ‘Stukken Van Mensen’ te zien, waarin ze een wel erg opmerkelijke verkoop doet.

Hiervoor kreeg ze naar eigen zeggen zelfs goedkeuring van wijlen Wally: “Ik was erg emotioneel. Iets van mijn papa wegdoen, dat voelde als: ‘Pa, ge verlaat mij’.”

Marina vertelt in Dag Allemaal hoe ze samen met haar vriendin Marleen op het idee kwam om enkele showkostuums te verkopen. “In de kast hangen die kleren ook maar stof te vangen, of kruipen de motten er misschien in.” Dus contacteerde ze de programmamakers van ‘Stukken Van Mensen’, een realityprogramma waarin kunstdealers unieke stukken opkopen. Marina koos uiteindelijk voor vijf stukken, waaronder een witte mantel van echt bont, aan lange zwarte cape en een sombrero.

In totaal brachten de kostuums 2.500 euro op. Een meevaller, want Marina had oorspronkelijk een bedrag van 'maar' 1.500 euro in gedachten. De stukken gaan naar de Kempische kunsthandelaar Yves Chung.

Kankerpatiëntjes

De opbrengst gaat naar het goede doel Back on Track, een project van het Gentse ziekenhuis Maria Middelares voor mensen die herstellende zijn na een zwaar ongeval. Het is niet de eerste keer dat een Wally zijn naam aan een goed doel verbindt: “Papa deed vroeger zelf ook veel voor kankerpatiëntjes in het UZ Gent.” Marina voegt er aan toe dat ze geen moment twijfelde om de kostuums weg te doen: “Omdat ik voelde dat pa mij zijn goedkeuring had gegeven van hierboven.”

Eddy Wally overleed op 6 februari 2016, een dag die voor Marina nog steeds heel moeilijk is. Ze bezoekt nog bijna elke zondag het graf van haar bekende vader: “Ik voel papa’s aanwezigheid nog altijd, alsof hij mij een hint geeft: ‘Doe maar voort, hé Marina.”

Populair

Laatste nieuws