'Familie'-maker klapt uit de biecht: daarom moeten zoveel acteurs vertrekken showbizz
showbizz

'Familie'-maker klapt uit de biecht: daarom moeten zoveel acteurs vertrekken

'Familie'-maker klapt uit de biecht: daarom moeten zoveel acteurs vertrekken

In soapland is het steeds een komen en gaan van personages, al ziet de kijker dat soms liever niet gebeuren. Uit ‘Familie’ verdwenen vorig seizoen wel heel veel personages en dat riep toch wat onbegrip op.

Denk maar aan Peter en Marie-Rose of Jenny en Patrick. Allemaal grote personages zagen we vorig seizoen een voor een vertrekken uit de soap. Ook Stefanie, Iris en Jonas moesten eraan geloven. Deze exits zorgden voor heel wat hevige reacties, met als resultaat: een petitie én een betoging. “Dat we op die exits veel commentaar kregen, vind ik een goed teken”, vertelt creative producer Wim Feyaerts in de Soapspecial van Dag Allemaal.

Dat betekent dat de kijker nog steeds enorm meeleeft en dat de soap hen niet onverschillig laat. Zo blijft ‘Familie’ relevant. “We zijn soms zelf verrast door de innige band die de kijker met de personages heeft”, gaat Feyaerts verder. En de fans moesten al van heel wat geliefde personages afscheid nemen. “Toch waren die ingrepen een zeer weloverwogen beslissing”, besluit hij.

“We willen blijven verrassen en de kijker doen meeleven”, klinkt het. En verrassen doe je door nieuwe personages en verhalen te introduceren. Denk maar aan nieuwe gezichten Koen, Samira of Kato. Soms is het goed om de kaarten eens stevig door elkaar te schudden. “Zo ontstaan er nieuwe verhoudingen tussen de vertrouwde en nieuwe personages”, aldus Feyaerts.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws