Kamal Kharmach doet boekje open over 1 jaar gratis-voorganger Thomas Vanderveken Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Kamal Kharmach doet boekje open over 1 jaar gratis-voorganger Thomas Vanderveken

Kamal Kharmach doet boekje open over 1 jaar gratis-voorganger Thomas Vanderveken

Donderdagavond kon de trouwe Eén-kijker de eerste aflevering van het gloednieuwe seizoen van ‘1 jaar gratis’ meepikken. En je hoefde niet goed op te letten om te zien dat de quiz er dit jaar een pak anders uitziet.

Thomas Vanderveken is niet langer van de partij. Kamal Kharmach is vanaf nu quizmaster van dienst en daar is hij zelf erg tevreden over. Maar daar zit Thomas voor iets tussen. Zijn rol daarin was niet bepaald onbelangrijk. Hij is altijd “een soort grote tv-broer” geweest voor Kamal.

“Toen ik bezig was met de opnames van het allereerste seizoen van ‘Andermans zaken' lukte dat maar niet. Mijn presentaties kwamen niet over en improviseren werkte ook niet”, vertelt Kamal in Het Laatste Nieuws. Hij zat helemaal vast, tot hij met Thomas ging praten. “Hij vertelde me dat het niet lukte omdat ik iets wilde zijn wat ik niet was. Ik moest nadenken over wat ík belangrijk vond, dan pas komt de rest”, zegt de presentator dankbaar.

“Achteraf is het altijd eenvoudig, maar dat heeft me toen echt geholpen om mijn weg te vinden voor een camera”, besluit Kamal. En dat werd in ‘1 jaar gratis’ meteen duidelijk. “Ik hoor van de bazen dat ze heel tevreden zijn, maar het grootste compliment kwam van de kandidaten. Ze zeiden dat ze vooraf heel zenuwachtig waren, maar dat ik ervoor zorgde dat ze zich van de eerste aflevering amuseerden”, aldus Kamal. Ook die tip had hij van Thomas meegekregen: “dat het mijn taak is om de kandidaten zich op hun gemak te laten voelen.”

Populair

Laatste nieuws