Gentse ex-schepen rijdt fietser aan en vlucht weg Royalty
Royalty

Gentse ex-schepen rijdt fietser aan en vlucht weg

Gentse ex-schepen rijdt fietser aan en vlucht weg

Het Nieuwsblad meldt dat er momenteel een onderzoek loopt naar de Gentse ex-schepen van Welzijn Resul Tapmaz (SP.A). Hij reed op 21 december een fietser aan. “Zijn auto zwalpte over de weg”, zeggen getuigen. Tapmaz bekommerde zich niet om het slachtoffer, dat ernstig gewond raakte, maar pleegde vluchtmisdrijf. Pas na lange tijd werd hij door de politie aangetroffen en kon hij verhoord worden.

Tampaz is geen onbekende in Gent. Hij was er een toppoliticus. Na een carrière van 9 jaar besliste hij op 3 december echter om uit de politiek te stappen en zelfs niet meer te zetelen in de gemeenteraad. Hij behaalde nochtans meer dan 4.000 stemmen bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen en was de absolute stemmenkampioen bij de Turkse Gentenaars.

Volgens meerdere getuigen zwalpte Tapmaz met zijn wagen over de weg op 21 december. Vervolgens volgde er een klap. Hij had een fietser aangereden. De ex-schepen bekommerde zich niet om het slachtoffer - dat volgens Het Nieuwsblad ernstig gewond raakte - maar vluchtte weg met zijn beschadigde auto.

Er waren heel wat getuigen waardoor de politie snel wist wie de bestuurder van de wagen was. Hij werd die vrijdagnacht ook opgespoord door de politie, maar Tapmaz bleek onvindbaar. De volgende dag werd de fel beschadigde wagen van Tapmaz toch aangetroffen in een ondergrondse parking. De SP.A'er werd door de politie gearresteerd voor zolang het verhoor duurde. Nadien werd hij vrijgelaten.

Tapmaz gaf toe dat hij de chauffeur van de bewuste wagen was. Hij beweert echter dat hij niet door had iemand aangereden te hebben. Omdat getuigen meldden dat hij "zwalpte over de weg" bestaat de mogelijkheid dat hij alcohol had gedronken. Omdat er te veel tijd tussen de feiten en zijn verhoor zat, kan dat niet meer gecontroleerd worden.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws