-->

Filip Dewinter: "Het is voor Vlaams Belang misschien beter om in de oppositie te zitten"

Filip Dewinter:
Woensdag 14 Augustus 2019 - 08:15   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Vlaams Belang weet nu ook officieel dat het in de oppositie zal belanden in Vlaanderen. Volgens Filip Dewinter is dat niet eens zo slecht.

"We willen de teleurstelling van onze kiezers kanaliseren door hen een nieuw vooruitzicht te bieden", zegt Chris Janssens, die de Vlaamse fractie leidt, in De Standaard. "De barsten die de voorbije twee maanden in het cordon zijn geslagen, moeten we verzilveren in 2024."

In de nota van Bart De Wever zitten ook elementen vanuit zijn gesprekken met Vlaams Belang. "We hadden al van in het begin ingeschat dat De Wever ons uiteindelijk zou confronteren met een regeerakkoord dat we zelf mee geschreven hebben", zegt Vlaams Parlementslid Filip Dewinter. "Dat stelt hem in staat om te zeggen dat we het met alles eens waren."

Voordelen

"Dat is een risico. Maar het biedt ook voordelen. We kunnen aantonen dat we mee beleid maken, dankzij alle stemmen die we kregen, en tegelijk de zweep op de rug van de N-VA blijven. Misschien zitten we op die manier wel beter in de oppositie dan de regering. Laat hen het maar uitvoeren", stelt Dewinter.

TAGS  I  Filip Dewinter  I  Vlaams Belang  I  n365