Clement onder druk bij Genk: "Begin van wrijvingen"

Clement onder druk bij Genk:
Maandag 10 December 2018 - 16:20   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

KRC Genk prijkt nog steeds aan de leiding in de Jupiler Pro League, maar de jongste weken bleven de resultaten een beetje uit. De druk op de leider neemt toe en dat ziet ook analist Jacky Mathijssen.

“Genk trof een Kortrijk dat onder Vanderhaeghe nog niet verloren heeft. Het doet het met weinig attractief voetbal, maar dat is hun goed recht. Voor Genk is het dan wel zaak om in het topkwartier dat het kende de match in een definitieve plooi te leggen. Kans na kans kreeg de ploeg van Clement, maar het leek alsof die mogelijkheden door de spelers niet ernstig werden genomen. En dat is niet voor de eerste keer", vertelt Mathijssen in Het Belang van Limburg.

"Spelers moeten beseffen dat op dit niveau voetbal op mentaal vlak anders in elkaar zit. Ook al is er overwicht, er kan altijd iets gebeuren in een wedstrijd: een rode kaart, strafschop of een kans tegen. Dan moet je opnieuw aan je match beginnen. Dat is nu wat hier is voorgevallen.”

"Het collectieve pad niet verlaten"

Het valt Mathijssen ook op dat niet iedereen in het belang van de ploeg voetbalt. “Een tweede zaak is dat naar mijn gevoel bepaalde spelers neigden naar het meer bezig zijn met hun eigen individu dan met het team. Het is iets waar ik zeer gevoelig voor ben. Iedereen bij Genk is enorm in waarde en aanzien gestegen de voorbije weken, maar dat mag geen reden zijn om het collectieve pad te verlaten."

"Dat zou het begin van wrijvingen kunnen zijn. Het is toch iets dat je kordaat in de kiem moet proberen te smoren, want qua resultaat is het voorlopig eigenlijk nog allemaal uitstekend. Je bent immers nog actief op drie fronten. Maar als Genk ergens voor moet waken, is het wel de teamdiscipline. De voetjes op de grond houden, daar ligt de uitdaging. Op technisch en tactisch vlak zit het wel goed", besluit Mathijssen.

TAGS  I  KRC Genk  I  Philippe Clement